Fietsenstallingen nog steeds niet operationeel

Fietsenstallingen nog steeds niet operationeel
7 april 2024

De Gemeentelijk Socialistische Fractie heeft kritiek geuit op ‘het gebrek aan planning door het PP-regeringsteam’ van Benidorm. De intelligente fietsenstallingen die op verschillende punten in de stad zijn geplaatst, werken nog steeds niet.

Zo heeft de socialistische woordvoerder Cristina Escoda gemeld dat geen van de tien nieuwe fietsenrekken die bijna twee maanden geleden zijn geïnstalleerd in het kader van het project om de Lage Emissiezone van Benidorm te implementeren, nog steeds niet operationeel is.

Escoda herinnert eraan dat er sinds juli 2023 twee andere fietsenstallingen van hetzelfde model op de Paseo de Poniente in gebruik zijn. Volgens de woordvoerder veroorzaakt deze situatie, samen met het gebrek aan informatie “verwarring onder gebruikers.”

“Het is een beetje chaotisch voor bewoners en toeristen. Terwijl sommige units in bedrijf zijn en gratis te gebruiken zijn via een ‘app’, hebben de andere niet eens een bord dat aangeeft dat ze buiten dienst zijn”.

Cristina Escoda

Daarom heeft de socialistische leider de PP-regering opgeroepen om de nieuwe fietsenstallingen zo snel mogelijk in gebruik te nemen en, zolang dit proces duurt, de burgers op zijn minst duidelijk te informeren dat deze niet operationeel zijn.

Fietsverhuurservice

De Socialistische Fractie heeft ook geëist dat Benidorm de gemeentelijke fietsverhuurdienst herstelt die al bijna vier jaar niet meer wordt aangeboden. Escoda heeft aan de kaak gesteld dat, ondanks de talrijke aankondigingen van de regering van Toni Pérez, Benidorm nog steeds niet beschikt over deze veelgevraagde dienst die zo succesvol was gedurende de jaren dat deze in gebruik was.

“We luisteren al jaren naar beloftes, maar die komen uiteindelijk niet uit. We hebben een burgemeester die zich meer bezighoudt met foto’s dan met het besturen van de stad en het aanbieden van kwaliteitsdiensten aan haar burgers”, gaf zij aan. (Bron: Alicante Plaza)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio