Home Vervoer FGV sluit het station van Luceros voor een maand

FGV sluit het station van Luceros voor een maand

door admin
FGV sluit het station van Luceros voor een maand

FGV sluit het tramstation Luceros af van 22 januari tot 21 februari vanwege werkzaamheden die de manoeuvreercapaciteit zullen verbeteren van de trams die ondergronds rijden. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) heeft dit bekendgemaakt.

De werkzaamheden bestaan ​​uit de installatie van een wissel waardoor de tram van zijn route kan uitwijken. Van 22 januari tot 21 februari zal lijn 1 (Luceros-Benidorm), lijn 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig), lijn 3 (Luceros-El Campello) en lijn 4 (Luceros-Plaza La Coruña) hun bestemming bij het Mercado-station hebben.

Samen met de verbetering van de manoeuvreercapaciteit in het ondergrondse gedeelte waar de lijnen 1, 2, 3 en 4 van de TRAM van Alicante doorheen rijden, bevordert dit werk de regelmaat van de dienst, aangezien de effecten van mogelijke incidenten op het spoor op deze manier makkelijker kunnen worden opgevangen.

Momenteel heeft het Luceros-station slechts twee sporen in gebruik, die beide nodig zijn om aan de vastgestelde frequenties te voldoen. Deze situatie vereist voortdurend manoeuvreren om de trams op het juiste spoor te krijgen, alvorens ze op het perron aankomen en zodoende het spoor vrij te laten tot de vertrektijd. Nu geeft het soms opstoppingen.

De werkzaamheden van deze technische verbetering hebben ook invloed op de spoorbovenbouw, de bovenleiding en het ventilatiesysteem van de bestaande tunnel tussen Luceros en Mercado. Naast deze acties is het noodzakelijk om nog een reeks werkzaamheden uit te voeren die invloed hebben op de communicatie- en beveiligingssystemen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?