Home Toerisme ‘Fancy Dress Benidorm’ op donderdag de 16e in Rincón de Loix

‘Fancy Dress Benidorm’ op donderdag de 16e in Rincón de Loix

door admin
Fancy Dress Benidorm op donderdag 16 november

‘Fancy Dress Benidorm’ volgt slechts één dag na het einde van de Festes Majors Patronals en zullen de straten van Rincón de Loix in Benidorm opnieuw kleur brengen.

Zoals elk jaar is het de viering van het traditionele Themafeest op donderdag 16 november, de ‘Fancy Dress Benidorm’. Dit feest begon 33 jaar geleden op initiatief van de lokale zakenman Manuel Nieto en is sindsdien uitgegroeid tot mogelijk het grootste verkleedfeest van Europa. Slechts vier keer werd het niet gevierd; twee als gevolg van de pandemie en nog eens twee als gevolg van slecht weer.

De gemeente schat dat ongeveer 40.000 mensen in kostuums zich zullen verzamelen in de straten van Rincón de Loix wat voor veel kleur in de stad zal zorgen. De wethouder heeft ook benadrukt dat het wordt gevierd in een maand van het laagseizoen. Dat is een grote impuls om mensen naar de stad te trekken. 51 etablissementen en ruim dertig praalwagens doen mee aan dit feest dat vrijdag en zaterdag nog doorgaat in de lokale horeca.

Er zullen verkeersbeperkingen zijn die van tevoren zullen worden aangegeven. De parade zal donderdag rond 15.00 uur beginnen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?