Costa Blanca

Fallas feesten in Valencia

Het grote volksfeest van dit jaar in Valencia, het Fallas Festival, is in volle gang. Het festival duurt tot 19 maart.  Vorig jaar was er geen Fallas-feest, maar dit jaar hebben de autoriteiten de beperkingen opgeheven. Zo kan er gevierd, gezongen en gedanst worden en kan het vuurwerk in Valencia weer de lucht in.

Mondkapjes op de stoep
Wie meedoet aan de optochten hoeft geen mondkapje te dragen, maar iedereen die op de stoep staat en naar de processies kijkt wel. Tijdens de prijsuitreiking moet ook iedereen een mondmasker dragen. De enige mogelijkheid om dit niet te hoeven doen, is minimaal 1,5 meter afstand houden. In de praktijk is dit onmogelijk met die grote hoeveelheden toeschouwers..

Deze regels zijn niet alleen van toepassing tijdens de Fallas-festiviteiten, maar zijn een algemene regel in de regio Valencia, zolang er veel mensen bij elkaar komen. De nagespeelde veldslagen van de Moren en de Christenen, die ook veel publiek trekt, hebben dezelfde maatregelen en eisen. Niemand weet hoelang deze maatregelen nog duren, want vanaf 1 maart vervallen een hoop covid-maatregelen.

Het Fallas-festival begon dit jaar op 4 februari en het einde is pas op 19 maart. Net als voorheen staat er tijdens de festivalperiode bijna dagelijks een breed en uitgebreid programma op het programma. Vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart is het hoogtepunt in Valencia voordat het allemaal ‘s avonds na 23.00 uur op zaterdag eindigt met vuurwerk. Het zijn vooral deze twee dagen die de Fallas zo populair maakt bij ook de vele toeristen.

Mascleta is populair

Alle beelden, vaak hoger dan de huizen in de straat, worden op 19 maart verbrand. Elke dag is er vuurwerk. Dit heet “Mascleta” en is een soort vuurwerk dat om 14.00 uur buiten het stadhuis wordt afgestoken. Extra buskruit wordt gebruikt om een ​​uniek ritme en toon te creëren die bijna klinkt als een soort muziek.

De organisatoren van Fallas stellen dat de belangstelling en aanmelding groot is, maar dat ze iets minder bezoekers naar de stad verwachten. Meestal is het evenement een groot toeristisch gebeuren. Mensen uit andere regio’s komen naar Valencia en veel buitenlanders vinden hun weg naar de stad. Vanuit Benidorm kun je eenvoudig via ALSA bussen naar Valencia rijden. (Bron: Ayuntamiento de Valencia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button