Home Benidorm Euromarathon die geld inzamelt voor lokale festivals

Euromarathon die geld inzamelt voor lokale festivals

door admin
'euromarathon' die geld inzamelt voor lokale festivals

In 1990 ontstond een merkwaardig initiatief, bedacht om geld in te zamelen om de festiviteiten te financieren. Het wordt de ‘euromarathon’ genoemd.

Begin deze maand kon de Commissie van de Grote Patroonsfestiviteiten van Benidorm 2023 vanwege weersomstandigheden het feest niet vieren. Dit is een van de evenementen die sinds de jaren negentig op de feestkalender van Benidorm staan. De leden van de Commissie besloten het op een andere datum te vieren. Gelukkig kan het deze zaterdag 23 september gebeuren, aangezien de voorspellingen spreken van goed weer.

“De Euro Marathon”, die bestaat uit het op een rij zetten van zoveel mogelijk euromunten op een lint . De route van het lint begint dit jaar in de straat Tomás Ortuño, vanaf L’Hort de Colón, (vlakbij Mercadona) en deze ingezamelde euro’s zullen worden gebruikt voor de financiering van de festiviteiten in november.

Elke persoon of bedrijf die wil helpen, kan op zaterdag de 23e naar de Hort de Colón komen, waar de Koninginnen, Dames en Burgemeesters van de Commissie 2023 hen vanaf 10.00 uur zullen ontvangen, om hun euromunten toe te voegen aan de Marathon.

Vicente Solaz, voorzitter van de Commissie van 2023, vraagt ​​om de hulp van bewoners en toeristen om “zich aan te sluiten ten gunste van onze festiviteiten.” Hij herinnerde zich ook dat “33 jaar zijn verstreken sinds een groep Mayorales in 1990 op het idee kwam van “De 20 Duros Marathon” , die voorheen werd genoemd.” Daarnaast komt er een bar met eten en drinken.

Een andere manier om samen te werken is het inmiddels beroemde #UnMetrePerLaFesta. Je moet een foto maken met een meter euro’s (dat zijn er 43). Deze meter euro’s moet uiterlijk vrijdag, naar de burgemeester, of op zaterdag zelf naar het kantoor van de Commissie in het Casa del Fester worden gestuurd.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?