VerkeerNieuws uit Benidorm

Er komt een voetgangerszone aan playa poniente

Benidorm heeft de aanbesteding goedgekeurd voor een project aan de Avenida Armada Española, voor de aanleg van een voetgangerszone met lage maximum snelheid voor (auto)verkeer.

Het doel van de actie is om het gebruik van langzaam verkeer (fietsen en voertuigen voor persoonlijke mobiliteit zoals brommobiel) te bevorderen en het parkeren van auto’s te verplaatsen naar parkeergarages verder van het stedelijk centrum, zoals die van Xixo of Avenida Beniardá.

Om dit te doen, zullen er fietsenstallingen komen en ook meer toegankelijkheid voor de bussen. Ook de fietscondities moeten worden verbeterd, omdat dit nu veelal een smalle strook op de weg is naast het autoverkeer.

Een andere doelstelling is het bevorderen van de mobiliteit van voetgangers. Gedacht moet worden aan meer ruimte voor voetgangers zoals dat nu ook aan de Avenida del Mediterráneo geldt met veel loopruimte en daardoor zal de toegankelijkheid bevorderen en moet het verkeersklimaat aantrekkelijker worden, aldus burgemeester Toni Perez..

Momenteel heeft de Avenida Armada Española een tweerichtings-fietsstrook, een één baans-rijbaan voor de doorvoer van bewoners en bestelwagens met een snelheid van 10/20 kilometer per uur en een voetpad.

Het project omvat acties om het fietsgebruik te stimuleren en de CO2-uitstoot te minimaliseren. Onder meer de plaatsing van een fietsenteller, intelligente stalling van fietsen, een milieu monitoringsysteem, informatiesystemen voor het openbaar vervoer en de toegangscontrole voor voertuigen.

“We zijn van plan”, zei de burgemeester, “de intensiteit van voertuigen die in deze secties rijden te verminderen en de omstandigheden voor het milieu en de voetgangers te verbeteren. Kortom, wat we doen is een vriendelijke, comfortabele stad binnen de duurzaamheidsdoelstellingen en tegelijkertijd een voorbeeld zijn tegen klimaatverandering”, besloot hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button