Costa Blanca

Er komen nieuwe coronabeperkingen en coronapassen

Verhoogde coronabesmettingscijfers leiden op sommige plaatsen in Spanje tot nieuwe beperkingen. Er zal ook actief gebruik van coronapassen (QR-code) gemaakt worden, ook in de regio Valencia,

Alle gemeenten in Baskenland en Galicië met besmettingspercentages boven de 150 hebben strengere regels. De autoriteiten willen onder meer dat organisatoren van grote bijeenkomsten, zowel binnen als buiten, worden afgelast als er geen garantie is dat afstand kan worden gerespecteerd. Dit kan van invloed zijn op vele soorten kerstvieringen.

Het gebruik van mondkapjes wordt aangescherpt. In Baskenland hebben de autoriteiten de Hoge Raad gevraagd om het gebruik van coronapassen voor culturele evenementen, restaurants en bars toe te staan.

De regionale president van Valencia, Ximo Puig, heeft opgeroepen tot invoering van gelijke regels in héél Spanje, maar heeft tot nu toe geen steun gekregen voor zijn opvattingen. Om die reden werkt Puig aan een apart voorstel met betrekking tot het gebruik van coronapassen.

Mogelijk komt het een dezer dagen bij de Hoge Raad terecht. 
“We zullen alleen coronapassen invoeren waar het redelijk is en we zullen geen onnodige beperkingen invoeren, maar er moet iets komen als we zien hoe groot de toename van het aantal besmettingen is”, zei Puig dinsdag.

Het is vooral wenselijk om coronapassen in te voeren in restaurants en bars, en wellicht culturele evenementen en bioscoopbezoek. Ook kan het zo zijn dat iedereen een coronapaspoort moet overleggen om een ​​winkelcentrum te betreden. Het aantal coronabesmettingen neemt in heel Spanje toe. De meeste regio’s hebben nu de hoogste besmettingscijfers sinds begin september. De ziekenhuisopnames blijven redelijk stabiel. (Bron: Cadena SER)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button