Elektrische step moet verzekerd zijn

Elektrische step moet verzekerd zijn
29 mei 2024

De Spaanse autoriteiten hebben besloten voor te stellen dat iedereen zijn elektrische step moet verzekeren. Elektrische scooters worden nu gedefinieerd als voertuigen die vergelijkbaar zijn met bromfietsen, scooters en motorfietsen.

Het nieuwe wetsvoorstel introduceert de term ‘lichte personenauto’s’. In de praktijk betekent dit dat motorvoertuigen die een snelheid kunnen halen tussen de zes en 25 kilometer per uur, ook al is het gewicht minder dan 25 kilo, verzekerd moeten zijn.

Een aansprakelijkheidsverzekering zal verplicht worden. Dit is ook net zo belangrijk voor de slachtoffers. Veel mensen worden aangereden of raken gewond zonder dat de gebruiker van de elektrische step enige vorm van verzekering had.

Dat is één van de redenen waarom wordt voorgesteld om een ​​verzekering in te voeren. Het aantal ongevallen enorm is gestegen. In 2023 vonden er 300 ernstige ongevallen plaats met elektrische steps en elektrische scooters. 11 gebruikers kwamen om het leven.

Het wetsvoorstel geldt ook voor Segways en andere lichte voertuigen. De autoriteiten, die grote steun voor het voorstel verwachten, moeten uiterlijk 2 januari 2026 een register van ‘lichte personenauto’s’ invoeren.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio