Ondernemers

El Corte Inglés start massaontslag

El Corte Inglés heeft groen licht gegeven voor het eerste massaontslag in zijn geschiedenis. Het plan van de warenhuizen is om formeel met collectief ontslag te beginnen vanaf de eerste week van maart en te proberen in de komende drie weken tot overeenstemming te komen met personeel.

Zo zullen tussen de 3.000 en 3.500 mensen hun baan kunnen verliezen. In het proces dat op tafel ligt, gaat men uit van een deel van het personeel dat vrijwillig zal vertrekken door een betere baan-aanbieding. De toename van de werkloosheid zal in maart met meer dan 600.000 mensen zijn toegenomen, de hoogste stijging van de werkloosheid in de geschiedenis van Spanje, en in april zelfs meer dan 400.000 mensen.

250.000 bedrijven zullen failliet zijn gegaan tegen het einde van het jaar, als de balas kan worden opgemaakt van de Corona pandemie in 2020 en 2021. In 2022 zal de werkloosheid zijn gestegen met meer dan 5 miljoen werklozen tot een totaal van 8 miljoen. Een sombere toekomst voor Spanje dat in de hoek zit waar in Europa de hardste klappen vallen omdat het voor een belangrijk deel leeft van toerisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button