Eigenaar moet herhaaldelijk krakers uit z’n huis wegjagen

Spanje is een mooi land, maar in sommige gevallen heeft een overtreder meer rechten en bescherming van de wet dan, in dit geval een huiseigenaar in Murcia.

In El Esparragal (Murcia) is de huiseigenaar Victor al 5 jaar bezig met van tijd tot tijd, krakers uit zijn woning te verjagen, vertelde hij op de televisiezender Antena3. Toen hij vorige week na een dagje strand naar huis ging en het slot van de deur niet open kreeg, wist hij dat het wederom raak was. Hij besloot zijn vrouw en dochters bij familie te brengen en trommelde een paar vrienden op om gewapend met stokken, naar het huis terug te gaan.

Vervolgens joegen ze de familie die het huis had bewoond de straat op. De Spaanse huiseigenaar vreest dat hij gestraft zal worden voor deze gewelddadige actie, maar zegt bereid te zijn voor de rechter te verschijnen. “Het huis is van mij en ik betaal elke maand de hypotheek. Het is onaanvaardbaar dat Spanje geen betere wet- en regelgeving heeft op dit gebied. De bezetters hebben bijna meer recht dan wij als huiseigenaren”, zegt de man in verschillende Spaanse media. Onderstaand een video die de huiseigenaar maakte van zijn actie en plaatste deze op Twitter.

Als een kraker eenmaal je huis is binnengedrongen, mag je hem er niet zomaar uit jagen en sterker nog…. de basisvoorzieningen zoals watertoevoer en stroom mag je ook niet afsnijden.

Back to top button