Home Politie Eigenaar ‘drugs’pizzeria land uitgezet

Eigenaar ‘drugs’pizzeria land uitgezet

door admin
pizzabaas uit Benidorm bleek drugshandelaar en moet het land uit

Het Spaanse nationale gerechtshof heeft een beroep afgewezen om de uitlevering van een belangrijk figuur van een Italiaanse maffiabende tegen te houden.

Francesco Faillace, 40, huurde en exploiteerde de pizzeria Nduja in Benidorm, die hij als dekmantel runde om de indruk te wekken dat hij een ‘normale’ burger was die hier woonde en zijn geld verdiende.

Hij werd op 5 juni gearresteerd in La Nucia, vanwaar hij cocaïneroutes controleerde die zich uitstrekten tot Italië en Duitsland namens de in Calabrië gevestigde ‘Ndrangheta’-bende. Faillace werd overgedragen aan het Nationale Hof om zijn uitlevering te verwerken op basis van een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd door de Italiaanse autoriteiten

pizzabaas uit Benidorm bleek drugshandelaar en moet het land uit

Zijn advocaat ging in hoger beroep omdat in het bevel niet was gespecificeerd dat er sprake was van een uitlevering en dat Faillace niet voor advies naar een Italiaanse advocaat had mogen gaan. Hij beweerde ook dat zijn cliënt wortels had die gelijkwaardig waren aan die van een Spaanse inwoner, aangezien hij getrouwd was en kinderen had die in Spanje naar school gingen. Een ander argument was dat hij naast zijn pizzeriabedrijf ook bezittingen in Spanje had.

De rechtbank van het Nationale Hof dacht daar anders over en Faillace wordt nu teruggestuurd naar Italië.

De arrestatie van Francesco Faillace maakte deel uit van een gecoördineerde operatie tegen de georganiseerde misdaad, samengebracht door Interpol met 24 andere gelijktijdige arrestaties in Italië en Duitsland, waarbij eigendommen ter waarde van € 3,7 miljoen in beslag werden genomen.

Volgens de Italiaanse autoriteiten was Faillace de rechterhand van de persoon die verantwoordelijk was voor het transport van het geld dat nodig was voor de import van drugs uit Zuid-Amerika naar Europa. In dit specifieke geval werd bijna 50 kilo cocaïne binnengebracht door de ‘Ndrangheta’, die wordt beschouwd als de grootste drugsbende van het continent.

De zending zou naar Duitsland zijn gestuurd voordat ze uiteindelijk in het Consenza-gebied van Italië aankwam voor distributie. Interpol zegt dat de bende sinds minstens 2019 actief is in Albanië, Spanje – waar naar schatting verschillende verborgen leden zijn – België, Duitsland, Servië, Montenegro en Colombia.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?