Costa Blanca

Eerste sneeuw in regio Alicante

Volgens het Staatsagentschap voor Meteorologie (AEMET) heeft de DANA die de Communidad Valenciana trof, afgelopen nacht in slechts een uur tijd 58 liter per vierkante meter regen laten vallen op de luchthaven van Alicante. De regen ging gepaard met storm en hagel die vele punten aan de kust van de provincie een laagje sneeuw gaven. In Benidorm bleef het echter bij hevige regenval en onweer.

Beelden van de Politie in Elche

De DANA trekt deze dinsdag in een richting van zuid naar noord en trekt naar de provincie Castellón waar code oranje is afgegeven door AEMET voor regen tot honderd liter per vierkante meter in twaalf uur tijd. Ook in het noorden van de provincie kan het deze dinsdag sneeuwen. De Aemet waarschuwt voor de mogelijke opeenhoping tot vier centimeter sneeuw in het binnenland van Castellón vanaf duizend meter hoogte.

Ondertussen zijn in de provincie Valencia de waarschuwingen voor regen veroorzaakt door de DANA, hoewel met minder intensiteit, nog steeds van kracht.

Gezien deze voorspellingen heeft het noodcoördinatiecentrum van de Generalitat de pre-noodsituatie afgekondigd als gevolg van regen en storm tot code oranje aan de noordkust van Castellón en de zuidkust van Valencia. En geel risico op sneeuwval in het binnenland van Castellón.

Voor deze dinsdag 23 november wordt dus algemene regenval verwacht gedurende de eerste helft van de dag, die plaatselijk sterk en aanhoudend kan zijn en met af en toe stormen, vooral in Castellón en de noordkust van Valencia.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button