Eerbetoon aan koningin Elizabeth in Benidorm

De gemeenteraad van Benidorm heeft op de Plaza Derramador, samen met het gemeentelijk bureau voor toerisme van Rincón de Loix en de Foreign Tourist Service, een eerbetoon en herdenking aan wijlen koningin Elizabeth II gehouden. Ook wappert de Britse vlag halfstok. 

Een krans met de naam van de stad, Benidorm en een witte bloem, ter nagedachtenis aan de soeverein, als een symbool van respect en condoleances, completeerde het eenvoudige eerbetoon van Benidorm bij het afscheid van de koningin.

De burgemeester heeft zijn condoleances betuigd door middel van berichten aan de Britse kolonie via de sociale netwerken van de gemeenteraad van Benidorm, aan ambassadeur Elliot en het consulaat in Alicante.

Het Britse toerisme is fundamenteel en beslissend in Benidorm en hebben altijd hun voorkeur uitgesproken voor Benidorm. Op dit moment verblijven 12.000 Britse toeristen in hotels in Benidorm. Bovendien zijn er 4.081 Britten geregistreerd in Benidorm, wat 5,45% van de bevolking vertegenwoordigt.

Om deze reden heeft burgemeester Toni Pérez condoleances herhaald en benadrukt dat de plaats van eerbetoon en herdenking van de overleden koningin op de Plaza del Derramador zal blijven zolang de officiële rouwperiode duurt.

Back to top button