Ondernemers

één uur gratis parkeren om commercie en gastvrijheid te promoten

Consumenten in Benidorm krijgen deze zomer iets korting op het parkeren in de stad. Na herhaalde verzoeken van winkeliers om consumenten aan te moedigen om in Benidorm te gaan winkelen, krijgt nu eindelijk steun van de gemeente.

De gemeente heeft een overeenkomst heeft gesloten met vier openbare parkeergarages (particulier beheerd) in de gemeente om een ​​uur gratis parkeren voor degenen die minimaal 20 euro verbruiken in lokale etablissementen.

De maatregel gaat in op 6 juni en zal worden toegepast in de parkeergarages l’Aigüera, Tomás Ortuño, Mercado en Ametlla del Mar, waarvan drie in het hart van Benidorm en de laatste in Rincón de Loix, zeer dicht bij het strand. Bij elkaar meer dan 1.100 parkeerplaatsen. Daar komen nog eens 630 parkeerplaatsen bij op de Avenida de Europa en Ruzafa waarmee het bedrijfsleven al eerder een afspraak had gemaakt.

De maatregel is bedoeld om de handel en gastvrijheid te stimuleren na zware maanden als gevolg van de pandemie. Men vroeg al langer om de vlucht van consumenten uit Benidorm naar nabijgelegen gemeenten zoals Finestrat of l’Alfàs del Pi te voorkomen.

De burgemeester legde uit dat mensen die hun voertuigen parkeren in een van deze vier openbare parkeergarages en minimaal 20 euro verbruiken in een etablissement, het eerste uur gratis krijgen, wat een besparing van tussen de 1,50 en 2,10 euro betekent, afhankelijk van op de parkeerplaats. (Bron: Diario Informacion)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button