Home Costa Blanca Een lift van 26 meter hoog wordt een toeristische trekpleister in Finestrat

Een lift van 26 meter hoog wordt een toeristische trekpleister in Finestrat

door admin
Een lift van 26 meter hoog wordt een toeristische trekpleister in Finestrat

In Finestrat gaat de gemeente een 26 meter hoge lift bouwen die maximaal 13 personen naar de kapel van Santísimo Cristo del Remedio kan brengen. De nieuwe attractie zal niet alleen dit deel van de stad toegankelijker maken, maar ook fungeren als uitkijkpunt voor de berg Puig Campana. De landschappelijke inpassingsstudie wordt momenteel afgerond, waardoor het proces van bouwvergunningverlening kan worden voortgezet.

Het project gaat terug tot februari 2020, toen het gemeentebestuur opdracht gaf tot de voorbereiding van het project. Twee jaar later werd het goedgekeurd en gepresenteerd in de gemeenschap, onder applaus van de inwoners van Finestrat. Maar er was ook kritiek vanwege de visuele impact. Hierna eiste burgemeester Juanfran Pérez Llorca dat het bedrijf de esthetiek veranderde en het ontwerp aanpaste zodat het minder zichtbaar en zo transparant mogelijk was.

Het resultaat van deze wijzigingen is de voorgestelde nieuwe lift, die een aanbestedingsbudget heeft van € 680.343,18, inclusief belastingen en vergoedingen, en die wordt gefinancierd door Europese Next Generation-fondsen. Om voortgang te boeken in het proces heeft de gemeente het Integratieonderzoek Landschap vanaf deze week woensdag twintig dagen ter inzage gelegd, zodat geïnteresseerden bezwaar kunnen maken.

Volgens dit document zal de installatie zich op Plaça de la Unió Europea bevinden, naast de berghelling en zonder de bestaande rijbaan of het bestaande trottoir te betreden. Het zal een totale vloeroppervlakte van 12,92 vierkante meter beslaan, overeenkomend met de liftschacht, die zal worden gebouwd met muren van gewapend beton. Bovenaan komt een metalen loopbrug op 26,36 meter boven de liftingang. Deze brug zal de lift verbinden met de toegang tot de Hermitage en zal ca. 28 meter lang.

Om de Ermita del Santísimo Cristo del Remedio te bereiken moet je vanaf het lagere deel van de berg en eromheen door straten met een steile helling. Dit is wat het project omvat, en dit is waar bezoekers die naar dit hooggelegen deel van de stad willen klimmen, mee te maken krijgen. De lift is een groot voordeel voor ouderen en gehandicapten.

De lift wordt 26 meter hoog en zal uitgroeien tot een toren met een steenkleurige betonconstructie “voor een betere integratie in het landschap”, zoals vermeld in de documentatie bij het project. De lift, die geschikt is voor 13 personen, zal toegankelijk zijn vanaf de Plaza de la Unión Europea, in een gebied naast de bergwand naast de straat. Als je de top bereikt, kom je uit op een loopbrug “gemaakt van bruin metaal met blauw getint glas”, omdat deze volgens het onderzoek moet samensmelten “met de kleur van de lucht”. Het wordt 28 meter lang en zal de lift verbinden met het hoogste deel van de berg, en ook van bovenaf uitzicht bieden op de stad en zelfs Puig Campana. Vlakbij dit punt is er al een uitkijkpunt naar de berg aan het einde van de straat El Castell.

Het doel van het project is om “veel comfortabeler” toegang te bieden tot de Hermitage, maar ook tot andere bezienswaardigheden die zich ook in het hoogste gedeelte bevinden, bijvoorbeeld El Castell en het auditorium. Het zal het ook mogelijk maken om vanuit dit gebied naar andere straten in de oude stad te komen, maar met veel minder moeite voor toeristen en voor de bewoners die in de steile straten wonen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?