Easyjet opent zijn basis op luchthaven Alicante

Easyjet opent zijn basis op luchthaven Alicante
3 april 2024

Easyjet opent zijn nieuwe basis op de luchthaven Alicante-Elche. En dat is de vierde van het bedrijf in Spanje. Ze zijn al 25 jaar actief op het vliegveld van Alicante en in die tijd hebben ze 30 miljoen passagiers vervoerd.

De basis zal beginnen met drie vliegtuigen en het inhuren van 100 mensen om de 22 routes die het bedrijf zal aanbieden, te kunnen uitvoeren. Dit werd woensdag bekend gemaakt door de directeur van de vliegtuigmaatschappij.

EasyJet heeft 10 nieuwe verbindingen vanuit Alicante aangekondigd, waarmee het zijn routenetwerk naar 22 bestemmingen brengt en het verbindt met belangrijke steden in Europa, zoals Amsterdam, Genève, Praag en Nantes.

Sinds de eerste route tussen Alicante en Londen Stansted in 1999, heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan 30 miljoen passagiers van en naar Alicante vervoerd en heeft zij zich gepositioneerd als de tweede luchtvaartmaatschappij met internationale verbindingen.

Het grote verschil dat de nieuwe basis met zich meebrengt ten opzichte van vroeger is dat Easyjet nu vanaf Alicante-Elche naar ieder ander punt in Europa kan vliegen en niet uitsluitend met het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld nieuwe routes openen met Frankrijk, zei de directeur van Easyjet. “Met de nieuwe, meer betaalbare voorwaarden, is het nu gemakkelijker om te reizen”, voegde hij eraan toe.

Don Panchito Albir

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Luchthaven-scanners voor vloeistoffen vertraagd

Luchthaven-scanners voor vloeistoffen vertraagd

Luchthaven-scanners die je vloeistoffen scannen , zonder dat je ze uit de