Verkeer

Drukte op AP-7 duidelijk toegenomen na afschaffing tol

Het afschaffen van de tol op de AP-7 zorgde voor een stijging van 26% van het aantal voertuigen dat er gebruik van maakte, ondanks de pandemie. Bij vrachtwagens ligt dit cijfer beduidend hoger, namelijk met een stijging van 96%.

De tol werd vorig jaar op 1 januari opgeheven en cijfers van het Ministerie van Transport, gepubliceerd in de lokale Spaanse media, onthulden een dagelijks gemiddelde van 20.551 voertuigen op de AP-7 in Altea en 35.508 in Villajoyosa. In totaal komen op het traject tussen Alicante en Benidorm 25.000 auto’s per dag voorbij, evenals tussen Ondara en Valencia. In alle gevallen lagen deze cijfers ver boven die van 2019, toen het nog noodzakelijk was om tol te betalen om de AP-7 te gebruiken.

In tegenstelling tot vroeger wordt de snelweg nu gewoonlijk gebruikt voor korte en middellange ritten, terwijl de parallel lopende N-332, berucht als een van de drukste en gevaarlijkste hoofdwegen van Spanje, wordt gebruikt voor lokale ritten. In sommige gevallen is er echter geen alternatief. Wie bijvoorbeeld van Benidorm naar Altea wil rijden, kan beter de N-332 nemen, aangezien de afslag AP-7 aan de andere kant van de stad ligt. (Bron Euro Weekly News)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button