Nieuws uit Benidorm

Drukte neemt toe in Benidorm, avondklok stopt.

Benidorm begint weer wat drukker te worden. Afgelopen weekend reden 20.000 voertuigen de stad binnen op één dag en dat is 80% van het topjaar 2019. Dit zou aantonen dat bezoekers terug komen, vooral sinds de perimeter afsluiting in de Valenciaanse Gemeenschap stopte.

Door de vele radars kunnen de verkeersstromen makkelijker in kaart worden gebracht en autobewegingen worden geanalyseerd. Hoewel dit een goede ontwikkeling is, denkt men nog steeds dat bezoekers Benidorm per auto links laten liggen en bijvoorbeeld gaan shoppen in Albir. Een belangrijke reden hiervoor zijn de vele snelheidsbeperkingen en risico’s op boetes vanwege de vele radars.

De gemeente is overigens overstag gegaan om enkele snelheidslimieten aan te passen. Zo mag men nu op meer plekken 20 of 30 KM/U rijden, waar dat eerder nog slechts 10 was.

Aanstaande maandag zal ook de avondklok ophouden en heeft de president van de Generalitat, Ximo Puig, dinsdag tijdens een ceremonie in Elche aangegeven dat mogelijk het dragen van mondkapjes op het strand niet meer nodig is maar dat men nog steeds voorzichtig moet zijn omdat het virus er nog steeds is.

plaatje

Eén reactie

  1. Positief nieuws voor iedereen, zeker nog met veiligheid rekening houden want is nog niet echt gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button