Politie

Drone-vogels strijden tegen de georganiseerde misdaad

De Guardia Civil heeft één van de meest gedurfde projecten van de afgelopen jaren gelanceerd: twee vogelachtige drones om criminelen van de georganiseerde misdaad onopvallend in de gaten te houden. Dit zijn twee ‘spionvogels’, in de vorm van grote roofvogels, die al in voorbereiding zijn bij Aeromedia UAV en gaan elk meer dan 50.000 euro kosten.

Dit Galicische bedrijf is een Spaans begrip in de fabricage van vliegtuigen en drones voor hulpdiensten, zoals brandbestrijding en milieubescherming, waar ze al vogelvormige drones gebruiken (hoewel zonder videobewakingscamera’s) om gewassen, viskwekerijen of parken te beschermen, maar ook bij windmolenparken of voor douanetoezicht.

Deze drones, met een spanwijdte van twee meter, zullen twee geïntegreerde camera’s hebben: één voor de besturing van de piloot vanaf de grond, en één andere, met het ‘zicht’ van de vogel, in het onderste deel van de robotvogel, die een intelligent videobewakingssysteem bevat, met video-opnamesensoren en in staat is om in realtime kentekenplaten op ten minste 180 meter afstand, mensen op 280 meter en kleine voertuigen tot 680 meter afstand herkennen. Deze beelden worden onmiddellijk met hoge resolutie door de grondoperator ontvangen.

Met een vluchtduur van een uur en een kruissnelheid van 90 km/u, zijn deze drones zeer lichtgewicht waarmee ze handmatig of automatisch kunnen opstijgen door een kleine katapult, en op iedere soort grond kunnen landen.

César Ortega, verantwoordelijk voor noodsituaties bij Aeromedia, verzekert dat ze verwachten de twee drone-vogels binnen zes maanden te leveren. (Bron: Antena 3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button