Home Verkeer Drakentanden nieuw in het Spaanse verkeer

Drakentanden nieuw in het Spaanse verkeer

door admin
Drakentanden op de weg lijken de weg smaller te maken

Drakentanden doen langzamerhand hun intrede in het Spaanse verkeer. De Verkeersdirectie DGT heeft met succes de “drakentanden” getest op diverse plaatsen. Het plan is om de nieuwe symbolen stapsgewijs uit te rollen in verschillende Spaanse gemeenten.

Deze nieuwe bewegwijzering bestaat uit driehoeken die op het asfalt zijn geschilderd. De driehoeken zijn horizontaal getekend en simuleren een driehoekige scheepsvlag of drakentanden.

Deze “tanden” creëren een soort optische illusie, waardoor de weg smaller lijkt dan hij in werkelijkheid is. De bestuurder gaat automatisch langzamer en voorzichtiger rijden. Ons menselijk oog en brein denken dat de weg versmald is, zodat je langzamer gaat rijden.

De Drakentanden zijn 30 meter lang op de weg geschilderd. Ze worden geplaatst voor oversteekplaatsen en andere ongevallengevoelige gebieden. (Bron: DGT)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?