Dodental op Spaanse wegen blijft stijgen

Het dodental op de Spaanse wegen blijft stijgen, ondanks massale campagnes. In de eerste zeven maanden van het jaar kwamen 640 mensen om het leven in het verkeer.

Als we het vergelijken met 2019, dan kwamen er 605 mensen om het leven in het verkeer in Spanje. De stijging is daarmee 5,8 procent. Tegelijkertijd kwamen vorig jaar 549 mensen om het leven.

In de provincies Cuenca, Navarra, Tarragona en Castellon vallen de meeste verkeersdoden. Die laatste kent een stijging van het aantal doden met maar liefst 2,5 procent ten opzichte van 2019.

De minste verkeersdoden vallen in Madrid en Alicante. In de provincie Alicante is het aantal verkeersdoden gedaald van 24 naar 12 in vergelijking met 2019. Kijken we naar de hele gemeente Valencia, dan is er echter een stijging van het aantal verkeersdoden met 44,4 procent.

In het weekend was er druk verkeer op de Spaanse wegen. Vrijdagmiddag begon de zomervakantie en naar verwachting zouden 6.920.000 weggebruikers zich door het land verplaatsen, volgens de Directie Verkeer, DGT, die waarschuwen voor te hoge snelheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button