Doden bij flatbrand Villajoyosa zijn oma, vader en zoon

Doden bij flatbrand Villajoyosa zijn oma, vader en zoon
5 maart 2024

Drie mensen zijn omgekomen bij een flatbrand in Villajoyosa, van wie één minderjarig en vijftien anderen raken gewond. De melding kwam om 02.15 uur in de vroege maandagmorgen binnen. Het gaat om een gebouw aan de Avenida Mariners1. Drie leden van een gezin zijn omgekomen: de grootmoeder, vader en (klein)zoon. Normaliter zou het kind zondagavond bij zijn moeder in Alicante zijn om maandag daar weer naar school te gaan.

Het is een hoogbouw met 24 verdiepingen en de brand heeft de 11e verdieping van toren 3 getroffen. Volgens bronnen bij de Guardia Civil zijn voor de veiligheid ongeveer 120 mensen geëvacueerd. Volgens de brandweer moesten de overige bewoners in de flat in hun woning blijven ter bescherming. De brand heeft voor veel rook gezorgd, waardoor ook de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw, zoals de overloop, zijn aangetast.

“Toen ik probeerde te vertrekken was er veel rook en kon ik niet naar buiten”, vertelde een vrouw die op dezelfde overloop woont waar het vuur zich bevond. Het brandalarm is afgegaan en heeft in elk geval mensen wakker gemaakt.

De levenloze lichamen van de grootmoeder, zoon en kleinzoon zijn kort na 09.30 uur op bevel van de rechtbank verwijderd en voor autopsie overgebracht naar het Instituut voor Juridische Geneeskunde.

De oorzaak was een overbelaste stekker, volgens onderzoek van de Guardia Civil.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Auto explosie in Rincón de Loix.

Explosie in Auto Rincón de Loix

Dinsdagmorgen even na 04:00 uur, was een harde knal of explosie, de
Finestrat gaat gratis rookmelders uitdelen

Finestrat gaat gratis rookmelders uitdelen

Het is een preventieve maatregel om het risico dat gepaard gaat met