Nieuws

Dodelijke schietpartij in restaurant Alfaz del Pi

De Guardia Civil doet onderzoek naar de dood van een 42-jarige man die vrijdagavond op een terras in Alfàs del Pi, is vermoord tijdens een diner met zijn partner.

De moord vond gisteravond om 21.50 uur plaats in restaurant The Orange Tree in het El Albir-gebied, aan de kust van het gemeentelijk district Alfaz del Pi. Toen de agenten van de Guardia Civil arriveerden, lag het slachtoffer, dat een politiedossier had, met vijf kogelwonden op de grond.

De man, die mogelijk de Albanese nationaliteit heeft, werd in zeer ernstige toestand naar een ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk stierf. Het slachtoffer had een strafblad en de gerechtelijke politie heeft het onderzoek naar het misdrijf overgenomen.

Volgens verschillende ooggetuigen had een persoon met een masker kort daarvoor het terras van het pand waar het slachtoffer met een stel zat benaderd en vijf schoten afgevuurd met een handwapen.

De moord kwam dagen nadat een operatie door de nationale politie verschillende leden van een Russisch netwerk in Altea had gearresteerd die beschuldigd werden van het witwassen van geld en een poging om openbare instellingen te infiltreren. Een van de doelstellingen van deze bende was het opzetten van een camping voor luxe campers in Altea, op korte afstand van waar het misdrijf is gepleegd.

(Bron: Cadena SER)

Back to top button