Er zijn nieuwe koffietrends in opkomst die de Spaanse markt, die eigenlijk vrij traditioneel is, uitdagen. De zomer biedt verschillende nieuwe trends gecombineerd met de meer gangbare koffiedranken.
In Spanje wordt espresso gedronken met of zonder warme melk. Het hoofdingrediënt is espresso, met een reeks variabelen. Je raakt gemakkelijk in de war door alle ‘koffie-opties’ die je hebt.
Hier zijn de traditionele Spaanse koffievariëteiten:
Café Americano
Normale zwarte koffie wat sterker dan zelfgebrouwen filterkoffie
Café con Leche
Koffie met melk ca. 60/40.
Cortado
Dit is als een heerlijke espresso met een scheutje melk, geserveerd in een iets kleiner glas
Solo
Dit is een dubbele espresso
Leche manchado
Warme melk met een klein scheutje koffie
Carajillo
Espresso met een klein scheutje cognac erin
Bom-Bon Koffie
Espresso met gecondenseerde melk erin, voor wie van iets zoets houdt
Espresso & Tonic
Volgens kenners is deze koffiesoort brutaler, bruisender en sterker dan een traditionele ijskoffie. Het recept is gebaseerd op espresso, ijs en tonic water, wat een verfrissend drankje zou opleveren, waarbij de zuurgraad van de espresso wordt verlaagd.
Cocakoffie
Dit is een geheel nieuwe koffietrend, waarbij vers gezette espresso wordt gemengd met ijs en overgoten met cola.
Espresso Spritz
Espresso Spritz is een espresso met ijs en tonic, waarbij je de drank afmaakt met vers geperst sinaasappelsap.
Ube Iced Coffee
Ube Iced Coffee is een sterke espresso, gemengd met amandelmelk en ijs.
Mint Iced Coffee
Mint Iced Coffee is wederom een espresso gemengd met havermelk en munt. Serveer het koud en gemengd met vanille of bruine suiker.