Home Verkeer Dit zijn de nieuwe ‘spelregels’ in het Spaanse verkeer

Dit zijn de nieuwe ‘spelregels’ in het Spaanse verkeer

door admin
Dit zijn de nieuwe‘spelregels’ in het Spaanse verkeer

Het Spaanse Wegendirectoraat; DGT werkt zijn informatie over boetes in verband met verkeersovertredingen bij. De politie gaat strenger optreden en meer verkeersboetes innen, dus het is goed om de ‘spelregels’ te kennen.

Lage-emissiezones

Rijden in de nieuwe lage-emissiezones in Spaanse steden kan een boete van 200 euro opleveren. De DGT heeft de hoogte van de boete vastgesteld op 200 euro, maar kan door de lokale autoriteiten verhoogd worden.

Rijbewijzen worden lokaal afgegeven aan degenen die mogelijk in deze gebieden moeten rijden; vergunningen die verband kunnen houden met handicaps of gezondheidsproblemen. Lokale overheden hebben op hun websites informatie over het rijden in deze lage-emissiezones.

Passagiers in de auto

De bestuurder heeft de eindverantwoordelijkheid voor het rijden in het verkeer, maar passagiers kunnen ook beboet worden als hun gedrag tijdens het rijden ongelukken veroorzaakt, waarbij de bestuurder verhinderd wordt om met de te verwachten zorgvuldigheid te rijden.

Voorbeelden van dit soort boetes kunnen het ‘aanhoudend’ kussen tussen bestuurder en passagier’ tijdens het rijden zijn, of onnodige ruzies tussen bestuurder en passagier. Passagiers die geen veiligheidsgordel gebruiken, krijgen een boete van 80 euro.

Eten tijdens het rijden

Als een bestuurder tijdens het rijden honger krijgt, wordt aanbevolen dat hij stopt bij een rustplaats en daar eet. Maar als hij tijdens het rijden eet en de politie constateert onregelmatig of wiebelig rijgedrag, kan de bestuurder een boete van 80 euro krijgen. Als hetzelfde gebeurt op een stuk waar wegwerkzaamheden plaatsvinden, kan de boete oplopen tot 200 euro.

Auto’s versieren en reklame

Het is in Spanje niet toegestaan ​​om auto’s te versieren met afbeeldingen of andere bewegende voorwerpen, wat een negatief effect kan hebben op andere bestuurders. De mate van aandacht wordt verminderd voor andere bestuurders in het verkeer.

In Spanje moet u toestemming hebben om auto’s te versieren die geen reclame maken die verband houdt met uw eigen bedrijf. Dit kan leiden tot een boete van 500 euro.

Lege tank

Als u met een auto rijdt en de tank raakt zonder brandstof, en dit leidt ertoe dat de auto geparkeerd blijft staan ​​op plaatsen waar het algemene verkeer wordt gehinderd, dan kan een dergelijke overtreding in het ergste geval leiden tot een boete van 3000 euro.

Het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden in Spanje leidt tot een boete van 200 euro en op het rijbewijs drie punten kosten, als u Spaans bent. Als u de mobiele telefoon in de auto wilt gebruiken, moet deze verbonden zijn met het “handsfree” systeem in de auto.

Snelheidsovertredingen

De regels met betrekking tot snelheidsovertredingen in Spanje hebben vooral betrekking op de auto en de eigenaar van de auto. Spaanse inwoners ontvangen een boete gekoppeld aan “punten”. Buitenlandse chauffeurs krijgen een boete in hun thuisland op de mat.

Rijden in een 30-zone, waarbij de snelheid van 31-50 km bedraagt, bedraagt ​​de boete 100 euro, van 51-60 km in dezelfde zone een boete van 300 euro. Boven 81 km in een 30-zone bedraagt ​​de boete 600 euro.

Op een snelweg met een snelheid van 120 km wordt bij overschrijding van de snelheid van 121-150 een boete van 100 euro opgelegd. Als de snelheid hoger is dan 191 km, bedraagt ​​de boete 600 euro.

De boete wordt vanuit DGT naar het woonadres van de bestuurder gestuurd. Als de boete binnen de gestelde termijn wordt betaald, wordt de boete met 50 procent verlaagd.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?