Dieren

Dierenopvang Benidorm krijgt 40.000 euro om zwerfdieren te blijven helpen

Organisaties die voor het welzijn van dieren zorgen, moeten het vooral van vrijwilligers hebben. Zo ook The Society for the Protection of Animals and Plants (Sociedad Protectora de Salvajes y Plantas).

Niet alleen vangen ze honden en katten op, maar voeren ook de nodige medische controles uit die op zijn beurt weer bij een dierenarts plaatsvinden.

De gemeente Benidorm heeft nu een subsidie ​​van 40.000 euro goedgekeurd om precies dat soort zaken te bekostigen. De samenleving is erg gesteld op het welzijn van dieren en dat is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid en men verwacht dat achtergelaten honden en katten een goede opvang en verzorging krijgen, zo beredeneerde de wethouder voor Volksgezondheid, Mónica Gómez.

Ze waarschuwde dat het achterlaten van dieren een “zeer ernstig misdrijf” is dat kan worden bestraft met een geldbedrag tot 900 euro. De Vereniging voor de Bescherming van Dieren en Planten, Marina Baixa, heeft medio maart samengewerkt met het gemeentehuis en het Spaanse radiostation Onda Cero om een ​​initiatief voor het adopteren van dieren te lanceren, genaamd ‘Invisible Friends’, waarin de benarde situatie van een achtergelaten huisdier wordt belicht. Dit is elke vrijdag om 11:00 uur te beluisteren op het radiostation. En als direct resultaat hebben zeven honden al een forever home gevonden, samen met zes katten eerder dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button