Home Toerisme Dia de La Hispanidad : veel verkeer en hoge hotelbezetting in feestelijk lang weekend

Dia de La Hispanidad : veel verkeer en hoge hotelbezetting in feestelijk lang weekend

door admin
Dia de la Hispanidad zorgt voor veel verkeer en volle hotels

Met nationale feestdag “Dia de La Hispanidadop donderdag 12 oktober krijgt Spanje een lang weekend. Vrijdag nemen veel Spanjaarden een vrije dag. Op deze nationale feestdag herdenkt men ontdekkingsreiziger Columbus.

Het is vooral in Madrid waar de viering plaatsvindt, waar de jaarlijkse militaire parade wordt uitgevoerd voor de koninklijke familie, politici en regionale presidenten. De parade wordt ieder jaar uitgezonden op de nationale televisie. Dit is de dag waarop Christoffel Columbus op de avond van 12 oktober 1492 Amerika ontdekte.

veel drukte op de weg en in hotels

Met de vrije tijd die woensdagavond is begonnen tot en met zondagavond zal er extreem druk verkeer op de wegen zijn. Volgens DGT, de Spaanse verkeersdirectie, zullen er 7,5 miljoen langeafstandsritten met de auto worden afgelegd. Velen zullen richting de kust trekken, maar er zal ook veel binnenlands verkeer zijn.

DGT en de politie zijn goed voorbereid. 780 vaste radars zullen de snelheid controleren samen met 545 mobiele radars. Er zullen helikopters, drones, camera’s en politieauto’s aanwezig zijn. Op deze vrije dagen is al het beschikbare personeel ingezet.

Het lange weekend brengt ook veel positieve punten met zich mee. Niet in de laatste plaats kunnen de hotels in Benidorm en Calpe recordboekingen melden. Zij zitten vrijwel allemaal vol. De bezettingsgraad bedraagt ​​95 procent, meldt de organisatie HOSBEC.

Eigenlijk zijn alle toeristische gebieden in de regio Valencia nu vol. Ook als je in het weekend naar een restaurant gaat, reserveer dan een tafel.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?