Home Costa Blanca Deze “reddingspaal” gaat levens redden in Calpe

Deze “reddingspaal” gaat levens redden in Calpe

door admin
Reddingspaal gaat deze zomer levens redden in Calpe

Calpe heeft een zelfstandige reddingspaal gekocht en geïnstalleerd op de stranden in de gemeente. Dit is een geheel nieuw en revolutionair systeem om zwemmers te redden van de verdrinkingsdood.

De paal is gemaakt van roestvrij staal en wordt aangedreven door zonnepanelen, evenals een batterij. Deze paal is het hele jaar door, de klok rond operationeel en staat op de Paseo Princesa de Asturias.

Als je merkt dat iemand in het water in de problemen zit, breek je het glas op de paal. Er komen automatisch drie verschillende levensreddende apparaten beschikbaar. Dat is een reddingsboei die in zee richting de persoon gegooid moet worden. Het apparaat blaast zich binnen enkele seconden op.

Druk op een knop
Als het glas in de paal is gebroken, wordt een akoestisch waarschuwingssysteem geactiveerd dat van grote afstand te horen is. Daarnaast wordt de politie of 112 gewaarschuwd door op een knop op de paal te drukken. Dit is dus een zelfstandige unit, die niet is aangesloten op elektriciteit omdat hij wordt gevoed door zonnecellen met een eigen batterij.

13.406 euro
Het mooie van de innovatie is dat deze kan worden gebruikt als de badmeesters een dagje naar huis zijn of als de stranden niet bemand zijn. Calpe heeft €13.406 euro geïnvesteerd om de veiligheid van zwemmers te verbeteren. Als de ervaring uit Calpe goed blijkt te zijn, is de verwachting dat meer gemeenten vergelijkbare investeringen zullen doen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?