Verkeer

Deze radars leveren de meeste boetes op in regio Benidorm

Met de vakantie voor de deur is het toch opletten als u met de auto naar de Costa Blanca komt. Twee van de 50 radars die het meeste geld opleveren voor de overheid en die de meeste snelheidsovertreders registreren in Spanje, zijn te vinden in de provincie Alicante. Alleen al op deze twee radars hebben we het in 2020 over bijna 30.000 overtredingen.

De N332 bij Villajoyosa is de radar die de meeste verkeersovertreders vastlegt in de provincie Alicante. Vorig jaar werden hier maar liefst 14.581 chauffeurs betrapt. Hier geldt een snelheidslimiet van 100 KM/U. Op de A-70 en Sant Joan d`Alacant nagenoeg hetzelfde niveau, want hier werden in 2020 13.731 overtredingen op de radar vastgelegd. In de tunnel krijgen hier de meeste mensen een boete, de maximumsnelheid is 80 kilometer en gemiddeld is men 37 KM/U sneller.

Meeste in Valencia
Als we kijken naar de hele regio Valencia, komen de twee genoemde gevallen respectievelijk op de vijfde en zesde plaats. De Ap-7 voorbij Valencia is de radar die de meeste snelheidsovertredingen vastlegt, namelijk 47.711 gevallen vorig jaar. De Corona-pandemie heeft geleid tot minder verkeer op de Spaanse wegen en dus ook minder boetes via de radarcontrole.

Snelheidsovertredingen
De Spaanse DGT, zet zijn snelheidscontroles voort met handmatige en mobiele radars. De achterliggende gedachte is dat 23 procent van alle dodelijke ongevallen in Spanje te wijten is aan te hoge snelheid. Gemiddelde snelheid was 119 kilometer per uur, dat was gemiddeld 29 kilometer boven de wettelijke snelheid.

De boete varieert in principe van 100 tot 600 euro voor snelheidsovertredingen, tevens punten in het rijbewijs. Betaal je de boete snel, dan krijg je 50 procent korting! Veel mensen staan ​​kritisch tegenover deze bijzondere kortingsregeling.


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button