Nieuws uit Benidorm

Deze nieuwe verkeersregels zijn nu van kracht geworden

Alle verkeersdeelnemers op fiets, motor en auto moeten op de hoogte zijn van de wijzigingen in de verkeersregels die deze week zijn ingegaan. Vanaf 21 maart zijn er een aantal wijzigingen: zo mogen bestuurders van auto’s en motoren bij het inhalen de snelheidslimiet niet meer dan 20 km/u overschrijden en voorwerpen uit je auto gooien kan ook op strafpunten rekenen.

Mensen die overtredingen begaan zoals het niet dragen van een veiligheidsgordel, het niet vastzetten van kinderen in een geschikt kinderzitje, of het niet goed gebruiken ervan, krijgen vier strafpunten op het rijbewijs en zes punten worden opgelegd aan iedereen die rijdt met een mobiele telefoon in de hand.

Nieuw is ook de straf voor het gooien van voorwerpen uit voertuigen op de weg of in de buurt die ongevallen of brand kunnen veroorzaken. Dit resulteert in zes punten. Bestuurders moeten ook heel voorzichtig zijn bij het voorbijrijden van een fiets of motor, met ruime afstand houden. Op eenbaanswegen moet een afstand van minimaal 1,5 meter worden aangehouden, anders riskeer je zes strafpunten op het rijbewijs.

Met de nieuwe regels van deze week, krijgen voetgangers voorrang op voertuigen bij kruispunten, op trottoirs en op zebrapaden. Het is ook strafbaar om radardetectoren, scramblers of soortgelijke apparaten in voertuigen te hebben, ongeacht of ze zijn aangesloten of niet.

Volgens de nieuwe regelgeving mag niemand onder de 18 jaar alcohol in het bloed of adem hebben als hij of zij fietst, een bromfiets, motor of auto bestuurt.

Vanaf 6 juli dit jaar is een alcoholtest verplicht voor geregistreerde personenvervoersvoertuigen. Deze voertuigen zijn verplicht een dergelijk systeem te laten installeren, conform de nieuwe eisen voor de sector Personenvervoer over de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button