Nieuws uit Benidorm

Deelnemers aan het Benidorm Fest voor Songfestival 2022

Azúcar Moreno, Rayden, Varry Brava, Marta Sangó en Rigoberta Bandini behoren tot de veertien artiesten die zijn geselecteerd om deel te nemen aan het Benidorm Fest. De winnaar gaat naar het Eurovisie Songfestival in Turijn.

RTVE wees er in een persconferentie op dat het selectieproces moeilijk is geweest, omdat zeer goede artiesten moesten afvallen. Van de 886 nummers die de omroep bereikten, bleven er uiteindelijk veertien over. Het Benidorm Fest wordt eind januari gehouden en wordt verdeeld in twee halve finales van elk zeven deelnemers. Slechts acht zullen de grote finale bereiken waarin de artiest wordt gekozen en het nummer dat naar het Songfestival in Turijn gaat. De artiesten en liedjes die in januari op het festival zullen optreden zijn:

Azúcar Moreno – “Postureo”
Blanca Paloma – “Geheim van het water”
Chanel – “Slo-Mo”
Gonzalo Hermida – “Quien lo diría”
Javiera Mena – “Culpa”
Luna Ki – “Ik zal sterven”
Marta Sango – “Blijf in mijn gedachten”
Rayden – “Huilende Straat”
Rigoberta Bandini – “Oh mam”
Sara Deop – “Laat je zeggen”
Tanxugueiras – “Terra”
Uniek – “Beste”
Varry Brava – “Raffaella”
Xeinn – “Eco”

De zussen als Azucar Moreno

Azúcar Moreno zou hiermee haar rentree maken op het songfestival, want in 1990 traden ze ook al op met het nummer “Bandido”.

In een poging de belangstelling voor het festival nieuw leven in te blazen, heeft de organisatie aangekondigd dat de auteurs de volledige rechten krijgen op de nummers die ze presenteren, “een wens die al een tijdje wordt geuit.”

Om de 14 nummers te beluisteren, zullen we moeten wachten tot donderdag 23 december, wanneer RTVE een officiële presentatie zal geven met de deelnemende artiesten in een persconferentie. Tijdens dit evenement zal de volgorde worden aangekondigd waarin ze zullen zingen op het Benidorm Fest en zullen de componisten van de verschillende liedjes worden onthuld.

Voor dit festival zegt RTVE “een echte show” te willen, waarin muziek de hoofdrol speelt. Of er publiek komt, durven ze nog niet te zeggen, dat hangt af van de situatie van de pandemie. Wat ze wel voorspellen is dat het een ‘echte show’ wordt. “We willen niet dat iemand opstaat en naar het toilet gaat”, grapte Mora. (Bron: TVE)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button