Nieuws uit Benidorm

De werken aan de TRAM-onderdoorgang Beniardá beginnen na de zomer

De burgemeester van Benidorm, Toni Pérez, en de minister van Territoriaal Beleid, Openbare Werken en Mobiliteit, Arcadi España, kondigden vrijdag aan dat de werken voor de aanleg van een onderdoorgang op Av. Beniardá later dit jaar zullen beginnen, in principe na de zomer en dat ze een uitvoeringstermijn hebben van 16 maanden, waarmee de prognose aangeeft dat ze voor eind 2023 klaar zijn.

Ze bezochten vrijdag het TRAM-station van Benidorm, vergezeld van de algemeen directeur van FGV, Anaïs Menguzzato en leden van het gemeentelijk bedrijf, om te bekijken hoe de toegankelijkheid van de faciliteiten in het station van Benidorm verder te kunnen verbeteren.

De actie maakt het mogelijk om de huidige overweg om te vormen tot een voetgangersoversteekplaats, met waarschuwingssignalen en met een onderdoorgang voor voertuigen. De nieuwe kruising krijgt twee rijstroken in elke richting met een middenberm, terwijl de routes voor fietsers en voetgangers gewoon aan de oppervlakte van Av. Beniardá blijven.

Deze toegang tot de stad verwerkt ongeveer 26.000 voertuigen per dag, volgens berekeningen van de gemeenteraad en het ministerie, waardoor het “de ingang met het grootste aantal voertuigen naar de stad” is geworden. Naast het TRAM-station ligt een grote parkeerplaats waar men gratis de auto kan parkeren en ter plekke een buskaartje kan kopen naar diverse delen in de stad om zo het parkeerprobleem te ontlasten. (Beeld: BenidormNieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button