Nieuws uit Benidorm

‘De torens van het Alhambra’ sieren de straten van Benidorm

De straten van Benidorm worden deze week in navolging van de Chinese sculpturen opnieuw verfraaid met een nieuwe beeldententoonstelling door de afdeling Historisch en Cultureel Erfgoed en de Ciutat de les Arts i les Ciènces. Deze keer is het de rondreizende tentoonstelling ‘De torens van het Alhambra’ van de Murciaanse kunstenaar Cristóbal Gabarrón; 16 monumentale sculpturen zijn nu in de stad zijn aangekomen en worden op hun plaats gezet.

De montage van de sculpturen is al aan de gang op de Plaza de la Hispanidad en de Avenida del Mediterráneo, dezelfde locatie die al werd gebruikt voor de tentoonstelling ‘Galaxia Hung’, die vorig jaar enorme belangstelling wekte bij de bewoners en toeristen door de kleurrijke en opvallende sculpturen van Hung Yi.

Er worden acht sculpturen geplaatst op de Avenida del Mediterráneo; vier, op de Plaza de la Hispanidad; en de overige vier, op Gambo Straat. Sommige sculpturen, gemaakt van polychroom glasvezel, zullen opvallen door zowel hun kleur als hun grootte, die varieert van 3 meter tot bijna 6 meter.

De wethouder voor Historisch en Cultureel Erfgoed legde uit dat deze reeks sculpturen is geïnspireerd op het bekende Arabische paleis La Alhambra, en meer specifiek op de torens, die bepalend zijn geweest in de geschiedenis van het fort. De beelden zijn tot 31 januari te bewonderen. (Bron: Gemeente Benidorm)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button