Nieuws uit Benidorm

De “technomile” krijgt vorm, maar wat is het eigenlijk?

Aan het einde van de Avenida del Mediterráneo zijn al geruime tijd bouwwerkzaamheden gaande op de Plaza Triangular. Hierdoor is de weg vaak afgesloten voor verkeer. Het is de “Technomile” van Benidorm, een ijzeren constructie dat nu wordt geïnstalleerd aan de gerenoveerde Avenida del Mediterráneo en dat na meer dan 2 jaar, binnenkort klaar zal zijn.

Het gevaarte van 18 meter hoog, bereikte gisteren dat hoogste punt door de laatste stukken aan elkaar te lassen. De bouwers werken aan de afwerking van de skelet van deze toren. Dat wil zeggen, de carrosserie van 25 ton die de LED-schermen zal moeten ondersteunen. Sinds eind december is een deel van de Avenida del Mediterráneo en de Plaza de la Hispanidad om veiligheidsredenen afgesloten voor het verkeer vanwege de werk dat wordt uitgevoerd. Want het resultaat gaat uiteindelijk iets worden dat we ook kennen van grote steden als London en New York. Een toren bedekt met LED-verlichting en een enorm rond scherm, van waaruit u multimedia-inhoud kunt zien, informatie kunt lezen die van belang is voor bewoners en toeristen of reclame.

In het bovenste gedeelte komt een soort uitkijkpunt, maar dat zal helaas niet toegankelijk zijn voor publiek. Een wenteltrap die door de toren loopt zal worden gebruikt voor het onderhoud. Eind Februari moet het klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button