De stranden zijn klaar voor Pasen, het weer niet

Stranden zijn klaar voor Pasen
27 maart 2024

De gemeenten langs de Middellandse Zeekust hebben de stranden klaargemaakt voor Pasen. Helaas zal het weer onstabiel zijn, waardoor de stranden behoorlijk verlaten zullen zijn. Er is niet al te best weer voorspeld.

Veel gemeenten hebben tot en met 1 april ook de strandwachten ingevoerd, om toeristen te beschermen tijdens deze periode van drukte. Ook zal de Spaanse politie de hele paasvakantie extra toezicht houden op de stranden.

Het gemeentebestuur van Altea stelt dat alle onderhoudswerkzaamheden met betrekking tot de stranden zijn voltooid. Daarnaast zijn centrale delen van de stad schoongemaakt. De strandwachten zijn aanwezig tot 1 april.

In Santa Pola heeft de gemeente de zandkwaliteit geanalyseerd, gereinigd en geharkt volgens de kustregels. Ook daar zal er zal een badmeester aanwezig zijn. Openbare toiletten zijn geopend van tot 1 april.

Ook in Alicante zijn de strandwachten aanwezig tot 1 april. Er zijn nieuwe looppaden aangelegd en er zijn tonnen zand ingereden. In Orihuela gaan de toiletten open en worden de stranden schoongemaakt. Er zijn geen strandbars geopend, net zoals vorig jaar. Het is onbekend of er overeenstemming wordt bereikt over het deze zomer openen van de strandtenten. Velen bekritiseren de gemeente omdat zij nieuwe contracten met mogelijke uitbaters niet op orde krijgt.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Wat is het beste strand van Benidorm?

Wat is het beste strand van Benidorm?

Wat is het beste, prettigste strand in Benidorm? We nemen ze even
Rioolwater weer geloosd aan Amerador-strand in El Campello

Rioolwater weer geloosd aan Amerador-strand in El Campello

Het Amerador-strand in de gemeente El Campello is weer gesloten. De reden