Home Politie De Social Club in Alfaz del Pi was een echte drugs-trekpleister

De Social Club in Alfaz del Pi was een echte drugs-trekpleister

door admin
Drugsvangst in Social club in Alfaz del Pi

Met de naam “Social Club” leek het een gezellige plek om samen te komen voor een praatje of een drankje. Maar dat was het niet. Achter de gevel van de club in Alfaz del Pi bleek het volgens de politie, dat het allemaal om drugs ging.

Het drugsnetwerk werd deze week opgerold nadat de narcotica-eenheid van Benidorm een inval deed in het pand dat van buiten leek op een club waar bezoekers kwamen voor het reguliere nachtleven. Het bleek echter te gaan om een dekmantel in een poging geen argwaan te wekken, omdat er veel gasten naar binnen gingen – en vaak na korte tijd ook weer naar buiten. Mensen van verschillende nationaliteiten, onder wie vakantiegangers, wisten de weg naar de ’social club’ te vinden: taxi’s reden af en aan.

Na een politie-inval zijn er 10 mensen gearresteerd. Het zijn allemaal mannen tussen de 24 en 37 jaar oud. Ze komen uit Spanje, Frankrijk, Marokko, Nederland en Groot-Brittannië. Toen de politie arriveerde, waren er 25 mensen in het pand. De gemeente Alfaz del Pi had eerder de aanvraag afgewezen om het pand als ‘sociale club’ te gebruiken.

Voor de inval werd het pand al geruime tijd in de gaten gehouden. Naast het onderzochte gebouw bleek ook een ander gebouw te worden gebruikt door de criminele bende, waar de drugs werden opgeslagen. Er werd bijna vijf kilo (ruim 4700 gram) aan marihuanatoppen in beslag genomen, en daarnaast een hoeveelheid hasj. Ook werden er veel sigaretten aangetroffen, gerold met softdrugs erin. Alle arrestanten zijn ter beschikking gesteld van onderzoeksrechtbank nummer vier van Benidorm.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?