Nieuws uit Benidorm

De rest van Avenida del Mediterráneo hopelijk ook snel gemoderniseerd

De eerste fase, de herinrichting van de Avenida del Mediterráneo is voltooid, maar meer dan de helft is nog niet uitgevoerd. Omwonenden, winkeliers en andere bedrijven eisen dat de modernisering van deze hele laan wordt versneld.

De Avenida del Mediterráneo is een van de belangrijkste verkeersaders van Benidorm. De aanleg was één van de eerste in de stad en de stad groeide daarna gestaag verder. De verbouwing van het gedeelte vanaf de Plaza Triangular tot de Avenida Europa is nu voltooid en heeft geleid tot een moderne straat waarin het autoverkeer op de achtergrond is geraakt en voetgangers prioriteit hebben. Door de werkzaamheden is niet alleen het stadsbeeld van deze laan volledig veranderd, maar is het ook mogelijk geworden om alle voorzieningen die ondergronds lopen, zoals het drinkwater- en rioleringsnet met een nieuwe collector te verbeteren. Met grotere capaciteit. Maar hoe zit het met de rest van deze laan tot aan Rincón de Loix?

De aanvankelijke aanpak om de Avenida del Mediterráneo te renoveren bestond uit een project dat de renovatie van de laan in zijn geheel zou omvatten. In totaal 1,8 kilometer vanaf de Plaza de la Hispanidad tot Avenida Ametlla de Mar, in de Rincón de Loix. Dat plan was destijds begroot op 23 miljoen euro.

Gezien de hoge kosten stelde de gemeente voor om het in verschillende fasen uit te voeren. Het budget van de eerste fase kwam uiteindelijk op een kostprijs van 11 miljoen euro (en kon uiteindelijk voor 9,5 miljoen worden gerealiseerd). De rest bleef dus liggen en zal in de toekomst waarschijnlijk in nog twee fasen worden uitgevoerd: één van Avenida Europa naar Calle Castellón en nog één vanaf deze weg tot aan het einde van Rincón de Loix.

Dat zal het meest ingewikkelde deel van de renovatie worden, want ondergronds ligt het pompsysteem dat veranderd moet worden en dat raakt andere buurten in de regio. Maar ondertussen hebben bewoners en bedrijven in het gebied één ding duidelijk gemaakt. Het is noodzakelijk om het gedeelte dat nog niet is opgeknapt, zo snel mogelijk aan te pakken. Het effect op het vernieuwde deel van de laan heeft met zijn brede trottoir, de cirkelvormige verlichting en straks de lichtgevende infozuil “Technomile” gezorgd voor positiviteit bij bewoners, bedrijven én toeristen. Bedrijven in het gebied hebben hun omzet hebben zien stijgen. En hoewel ze veel overlast van het werk habben ondervonden, juichen ze het eindresultaat toe.

De opening van nieuwe horecazaken in dit gebied kan het straatbeeld verder stimuleren. Momenteel is het nog een laan van winkels, van bedrijven, maar ‘s nachts is er nauwelijks leven. Iets dat in korte tijd zal kunnen veranderen als de hele laan wordt gerenoveerd. Ook is er de roep om een ondergrondse parkeergarage aan te brengen om de drukte op straat van geparkeerde auto’s te verlichten. (Bron: Diario, beeld: Benidorm Nieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button