Home Wist u dat? De reden waarom de huizen in Villajoyosa kleurrijk zijn

De reden waarom de huizen in Villajoyosa kleurrijk zijn

door admin
gekleurde huizen in villajoyosa

Velen hebben zich afgevraagd waarom Villajoyosa, het kleine, gezellige stadje aan de Costa Blanca, zoveel kleurrijke huizen heeft. Er zijn verschillende redenen voor de kleurkeuzes.

Geel, blauw, groen en rood, de huizen aan het strand en in het oude centrum van Villajoyosa staan ​​er in al hun glorie. Het is een prachtig schouwspel, dat ook als decor voor meerdere films is gebruikt.

Avisa Informacion heeft naar enkele theorieën gekeken en geprobeerd de redenen voor juist deze sterke kleurkeuze te achterhalen. De meest gebruikte verklaring is dat de huizen in felle kleuren waren geschilderd, zodat de vissers konden herkennen waar ze woonden als ze vanuit zee kwamen. Een andere theorie is dat de kleuren de bewoners van de huizen, moeten beschermen tegen kwade krachten.

De kleuren weerspiegelen de kwaliteiten, cultuur en creativiteit van de inwoners. Een karaktereigenschap die bewust gekozen is om toeristen te trekken.

Villajoyosa heeft besloten dat de eigenaren van de huizen ze niet in andere kleuren mogen schilderen dan voorheen altijd al het geval is geweest. Ze willen dat de woningen de identiteit van de stad benadrukken.

Ook in Engeland
Waarschijnlijk is de eerste theorie de meest voor de hand liggende. Villajoyosa heeft altijd een grote visserijsector gehad en dat ze het de vissers makkelijker wilden maken om in grijs licht hun eigen thuis te vinden.

De uitleg doet ons een beetje denken waarom de voordeuren van Engelse huizen ook felgekleurd zijn. Het zou zijn omdat mensen hulp nodig hadden bij het vinden van het juiste woonadres wanneer ze ‘s avonds uit de kroeg kwamen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?