Home Politie De politie waarschuwt voor het gebruik van valse QR-codes

De politie waarschuwt voor het gebruik van valse QR-codes

door admin
De politie waarschuwt voor het gebruik van valse QR-codes

Het wordt steeds gebruikelijker om een ​​QR-code te scannen om te bestellen en te betalen in restaurants en bars. Als gevolg van deze praktijk zijn er valse QR-codes opgedoken. De Policia Nacional komt nu met een waarschuwing.

De meest voorkomende truc is dat QR-codes van criminelen, over de originele van de toonbank of op een restauranttafel worden geplaatst. De originele merktekens rondom de code blijven dus zichtbaar.

De politie heeft de afgelopen maanden meerdere meldingen ontvangen over frauduleuze betalingen die via dit soort QR-codes werden gedaan.

Om niet in deze val te trappen, moet u controleren of er geen nieuwe QR-code over een andere is geplakt. Als je dat ziet, moet je het navragen aan het personeel van het restaurant, of dit klopt. Wanneer u een code heeft gescand, moet u ervoor zorgen dat u op de startpagina terechtkomt van de horecazaak waar u zich bevindt.

Klik niet verder op links en vul geen persoonlijke informatie in. Als u toch een betaling via de QR-code heeft gedaan, moet u zowel contact opnemen met de politie als met de bank. Neem indien mogelijk uw bankafschrift mee en een screenshot van de pagina die u heeft bezocht, aldus de politie.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?