De ITV van Benidorm heeft de grootste wachtlijst: 88 dagen

De ITV van Benidorm heeft de grootste wachtlijst in de Gemeenschap: 88 dagen
18 mei 2024

De ITV van Benidorm heeft de grootste wachtlijst in de hele Valenciaanse Gemeenschap om een ​​afspraak te kunnen maken. In Benidorm en de regio Marina Baixa moet men 88 dagen wachten om een afspraak te krijgen om een voertuig te laten keuren. Dit staat in de gegevens van het ministerie van Innovatie, Industrie, Handel en Toerisme.

Benidorm voert de lijst aan van gemeenten in de Gemeenschap met de langste wachttijden voor het maken van een afspraak (88 dagen), gevolgd door Castellón, met 83 en ver daarachter, Ondara (Alicante), met 55 en Catarroja (Valencia, met 49 dagen.

Benidorm overtreft ruimschoots de wachtlijst van de hoofdstad Alicante (24 dagen) en ligt ruim boven het provinciale gemiddelde, dat 30 dagen bedraagt. De gemeenten in de provincie Alicante met de kortste wachtlijst zijn El Campello en Santa Pola met 5 dagen.

Volgens het ministerie is het de bedoeling om het aantal wachtdagen in de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca te verminderen door een derde aandachtslijn te creëren in de ITV van Benidorm.

Bovendien heeft de Raad van Bestuur van de Valenciaanse Vereniging voor Technische Voertuiginspectie (Sitval) ermee ingestemd om 90 permanente inspecteurs en 250 als zomerversterkingen aan te nemen. Volgens bronnen bij Conselleria zal een “substantieel deel” van deze nieuwe medewerkers bedoeld zijn om de zorg in Benidorm te versterken.

Frauduleuze websites

Aan de andere kant moet een snellere afspraak ook een halt brengen aan de frauduleuze websites die doen alsof ze officieel zijn, en profiteren van de wanhoop van mensen omdat ze geen afspraak kunnen krijgen. Financiële bedragen van 20 euro worden in rekening gebracht voor “een valse datum”.

De IT-afdeling van Sitval heeft voortdurend gewerkt om frauduleuze handelingen te voorkomen en heeft voortdurend contact gehad met de autoriteiten.”

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio