Home Benidorm De Hoguera de La Cala brengt honderden mensen samen

De Hoguera de La Cala brengt honderden mensen samen

door admin
De 'cremà' van de Hoguera de La Cala

Gisteravond maakte de ‘cremà’ van de Hoguera de La Cala, het vreugdevuur van La Cala een einde aan de vieringen van San Juan en de traditie op 24 juni in Benidorm. Honderden inwoners en toeristen verzamelden zich op het Poniente-strand om te zien hoe het vreugdevuur eruit zag en waar we weer een vol jaar op moeten wachten. Ook de mascletá trok veel bezoekers die om 14.00 uur in calle Santander afging.

Na 23.00 uur, brandde het kindermonument af en een uur later deed het hoofdvuur hetzelfde onder applaus van de aanwezigen.

De brandweer, lokale politie en het Rode Kruis waren al voor het begin van de viering in het gebied om de veiligheid van het evenement te waarborgen, dat zonder incidenten verliep. Toen het feest voorbij was, namen veel mensen nog een duik in de zee, waarbij het de bedoeling is om over 9 golven te springen zodat de zomer echt kan beginnen en de kwade geesten verdreven zijn.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?