De Generalitat verlengt gratis vervoer voor jongeren tot 31 juli

De president van de Generalitat, Ximo Puig, heeft deze week aangekondigd dat de Consell het gratis openbaar vervoer tot 31 juli verlengt voor personen onder de 30 jaar.

Puig heeft deze maatregel bevestigd tijdens een interview bij Cadena Ser waarin hij heeft benadrukt dat deze beslissing, die alle transporten omvat die onder de bevoegdheid van de Generalitat vallen, een “dubbel effect” heeft gehad sinds de invoering in oktober vorig jaar en heeft geholpen bij zo’n 240.000 jongeren, die hebben kunnen besparen op hun reizen.

240.000 minderjarigen onder de 30 jaar die in de Valenciaanse Gemeenschap wonen, genieten van een van deze gratis passen die tot nu toe 4 miljoen reizen mogelijk hebben gemaakt en hebben geleid tot besparingen van 2 miljoen euro. . Deze passen kunnen worden gebruikt in de vervoersdiensten van Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló, Metrobús en EMT.

De Generalitat verlengt ook tot 31 juli de financiering van 50% van het gratis stadsvervoer voor personen onder de 30 jaar in de gemeenten die zich bij deze maatregel willen aansluiten. Deze spaaracties komen bovenop andere lopende initiatieven zoals de nieuwe SUMA-tickets of de 30% korting op de prijs van abonnementen voor alle gebruikers.

Back to top button