Nieuws uit Benidorm

De derde meest regenachtige lente sinds 1950

De lente van 2022 wordt gekenmerkt als één van de regenachtigste in lange tijd aan de Costa Blanca. Dit is de derde meest regenachtige lente sinds 1950 en de regen zal ook deze week aanhouden!

Ook viel er in 2015 en 2020 veel regen aan de Costa Blanca, volgens het Klimaatlaboratorium van de Universiteit van Alicante. Maart is één van de meest regenachtige maanden van het jaar. Tot nu toe viel er op verschillende plaatsen in de provincie Alicante de afgelopen weken tot 600 liter neerslag. Dit overigens tot groot geluk van boeren, tuinbezitters en niet in de laatste plaats degenen die de watervoorziening beheersen. De waterreservoirs lopen aardig vol na een droge herfst en winter.

Het is het mix van warme en koude lucht uit respectievelijk het zuiden en noorden die een soort blokkade creëert. Dit veroorzaakt volgens experts hevige regenval. Ook deze week wordt er veel regen verwacht over grote delen van Spanje. In Valencia. Alicante en Castellon kunnen in 48 uur 200-300 millimeter regen per vierkante meter vallen. De windsnelheid zal zeven zijn en de golven kunnen oplopen tot vier meter. (Bron: Metrológica Española)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button