Home Overig Nieuws De brand in Altea is na bijna twee dagen onder controle

De brand in Altea is na bijna twee dagen onder controle

door admin
De brand in Altea is na bijna twee dagen onder controle

De brand die vrijdagnacht uitbrak in het gebied rond Mascarat, in Altea, werd zondag om 20.00 uur onder controle gebracht, zo meldt het Provinciaal Brandweerconsortium van Alicante.

Er zijn bijna twee dagen verstreken sinds het begin van de brand, maar de snelheid waarmee de vlammen zich verspreiden, de moeilijk begaanbare plek van het gebied en de nabijheid van huizen en communicatie-infrastructuur hebben de bluswerkzaamheden bijzonder moeilijk gemaakt. Dit alles vergezeld van de sterke windstoten die het vuur zondag even deden oplaaien.

Bronnen van het Provinciaal Consortium leggen uit dat twee teams van brandweerlieden in het gebied blijven werken, plus een eenheid van de Generalitat Forest Firefighters, die daar de nacht zal doorbrengen. Het doel is om de situatie te allen tijde onder controle te houden en te voorkomen dat de vlammen op enig moment opnieuw oplaaien of zelfs weer een nieuwe brand veroorzaken.

Inmiddels kunnen alle geevacueerde bewoners uit het gebied weer terug naar hun huizen, zowel in de gemeente Altea als in Calpe, dat ook door de brand is getroffen. In totaal waren er 125 woningen waarvan de bewoners vanwege de nabijheid van de vlammen haastig moesten vertrekken, in de urbanisaties Altea Hills, Mascarat en Maryvilla. (Bron: Informacion)

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?