Wonen

De bouw van appartementen gaat gewoon door, dit is de stand van zaken

Benidorm heeft nog steeds grond beschikbaar voor nieuwe appartementen, hoewel deze steeds schaarser wordt vanwege de grote activiteit die de afgelopen jaren is ontstaan ​​in de bouw na het overwinnen van de vastgoedcrisis. Een reeks bouwprojecten die aan de gang waren toen de pandemie toesloeg zijn: Torre Sakura, Delfin Tower, Benidorm Beach en Sunset Cliffs.

Het nieuws van het jaar in de vastgoedsector was echter in het Intempo– gebouw. Eindelijk aan het einde van het jaar maakten ze bekend dat het bewoond begon te worden. Nadat het bedrijf in 2014 failliet ging en de schuld werd overgenomen door de Beheermaatschappij voor Activa die voortkomen uit Bank Restructuring (Sareb), werd de bouw vele jaren stopgezet.

Wat betreft prijzen, de goedkoopste zijn van de eerste verdieping tot de 22ste verdieping, die zijn met het minste uitzicht op de zee vanwege de gebouwen die ervoor zijn gebouwd in de tijd dat de bouw van de Intempo stil lag. Zo hebben de appartementen een oppervlakte tussen de 62 en 95 vierkante meter, met een prijs van 257.000 euro voor de goedkoopste en 341.000 voor de duurste.

Rond Intempo zijn er nieuwe gebouwen bijgekomen die de skyline van Benidorm een nieuwe look geven. Hierachter bevindt zich grotendeels TM Grupo Inmobiliario, die eigenaar is van veel grond in het gebied. Hun laatste project is Sunset Cliffs, waarvan de laatste sleuteloverdracht in januari 2024 is gepland. De prijs, zoals alles wat nieuw wordt gebouwd in Benidorm in Poniente, is niet geschikt voor alle portemonnees: vanaf 237.000 euro (één kamer, 78 vierkante meter).

Delfin Toren

Ook is begonnen met de ontwikkeling van Torre Sakura, met 23 verdiepingen voor 76 woningen, waarvan twee penthouses voor meer dan 800.000 euro. In dit geval is het goedkoopste appartement met één kamer en kost ​​188.000 euro. Vanaf 248.850 euro zijn er die met twee kamers, terwijl die met drie beginnen vanaf 399.000 euro. Het gebouw is momenteel in aanbouw, die begon in 2021, en de oplevering is gepland voor eind 2023.

De Delfin-toren belooft één van de architecturale symbolen van de stad te worden en die één van de duurste appartementen in de provincie is: 2.081.000 euro voor één van de woningen. De bouw is in februari 2019 begonnen. De oplevering was in principe gepland voor 2020, maar de werkzaamheden aan het pand zijn nog niet klaar.

Ten slotte vindt u in het Poniente-gebied de Benidorm Beach, Het gebouw zal verrijzen met 36 verdiepingen, die ook hun voltooiing naderen. De vanaf prijs van de appartementen lag in de tweekamerappartementen voor 195.000 euro in de laagste range, al veranderde dit bedrag door de vraag al vrij snel naar boven.

Las Terrazas

Een ander probleem dat in 2021 begon, was het woonproject op het perceel waar voorheen het Las Terrazas– gebouw stond. Enkele weken geleden hebben de eigenaren van de vorige woningen, de nieuwewoonruimten verdeeld, die 85 appartementen en 16 commerciële panden zullen omvatten. Een paar meter verderop begon ook de bouw van Monver Mediterráneo, van de promotor Monver Inmobiliaria, in 2021. Het wordt een gebouw van 19 verdiepingen, één woning per verdieping, plus bedrijfsruimten en garages. De bouw van dit nieuwe gebouw werd gekenmerkt door een beslissing die van invloed was op de minigolf die bekend was onder de toeristen in de Rincón de Loix.

Ondertussen zijn er ook andere panden beschikbaar, zoals Els Tolls met het Arel Benidorm– gebouw en daarachter staat Árqura Homes. Het is één van de eerste die in de provincie Alicante is gebouwd door het promotormerk Sareb. De bouw nadert zijn voltooiing en bevindt zich specifiek aan de Avenida Italia. In dit geval zijn de prijzen betaalbaarder, vanaf 134.000 voor woningen met twee kamers. Ten slotte staat één van de gebouwen die half gebouwd was in de wijk Foietes, aan de Avenida 9 de Octubre, en die zich onderscheidt van de massa door de vele kleuren op de gevel.

(Bron: Alicante Plaza)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button