De 3 koningen in Benidorm en Finestrat en groots in Alcoy

De Drie Koningen uit het Oosten bereiden zich voor om cadeautjes aan de kinderen van Benidorm en Finestrat uit te delen. Op meer plekken zal dit evenement te zien zijn. Twee processies zijn er georganiseerd om te genieten van de Drie Koningen op donderdagmiddag 5 januari. 

Baltasar, Caspar en Melchior staan ​​centraal als het spektakel door de straten dondert. Snoepjes worden naar de kinderen gegooid, die langs de route staan.

Het eerste deel is speels en er spelen personages uit bekende kinderfilms en -series; terwijl de tweede, het meer traditionele verhaal van de Drie Koningen uit het Oosten zal uitbeelden, een “zeer lokale versie” van de Benidorm Cavalcade en waarin de elementen van Kerstmis te zien zijn.

De parade vertrekt om 18.00 uur vanuit Elche Park en loopt langs Los Almendros, Ruzafa, Herrerías, Plaza de SSMM Reyes de España en Parque de l’Aigüera tot aan het Julio Iglesias-auditorium.

Ze beginnen ook in de middag in Cala de Finestrat. Ook rond 18.00 uur vanaf het VVV-kantoor (Magic Splash Hotel) met een parade met muziek en verkleedde personages die langs de hele Avenida Marina Baixa zullen paraderen tot aan de Plaza del Ánfora. Daar zal de uitreiking van de geschenken aan kinderen plaatsvinden. Deze zijn eerst door mensen aangebracht in de afgelopen dagen.

Een half uur later, in het historische centrum, vertrekt de parade om 18.30 uur vanuit El Raval. Het zal door Avenida Benidorm, Carrer Fonteta en Carrer Nou gaan tot het Plaça del Poble. Allemaal begeleid door de muziek van de Puig Campana Musical Center-band en bekende personages uit de kinderanimatie-scene.

De wethouder bedankte de feestcommissies voor hun medewerking en moedigt alle inwoners van Benidorm en Finestrat aan om de stad te vullen met geschenken, zodat geen enkel kind zonder geschenk komt te zitten. De magie van de Drie Koningen, voor alle kleine kinderen!

Er zijn meerdere variaties, maar een van de grootste en meest spectaculaire is te vinden in Alcoy. Al sinds 1866 is de optocht in deze stad in het binnenland groots van opzet. De processie van de Heilige Drie Koningen in Alcoy is geclassificeerd als een gebeurtenis van “groot nationaal toeristisch belang”.

Back to top button