Nieuws

‘Dana’ geeft mogelijk zéér slecht weer na het weekend

De hoge temperaturen die de Middellandse Zee in september bereikt , bevorderen het ontstaan van intense stormen zoals een Dana of Gota Fria als ze worden gecombineerd met voldoende luchtvochtigheid. Op dit moment met van temperaturen van zo’n 28 graden neemt die luchtvochtigheid ook toe en volgens METEORED zal aanstaande maandag noodweer aankomen voor de provincie Alicante.

Hoogstwaarschijnlijk zal de depressie gedurende enkele dagen blijven hangen of langzaam en grillig over de westelijke Middellandse Zee voortbewegen. De aanwezigheid van een hoogtedepressie van deze kenmerken kan zware stormen veroorzaken die de Balearen of zelfs het oosten van het Iberisch schiereiland treffen. Alles hangt af van de uiteindelijke positie van de DANA volgens Víctor González, van METEORED.

Met nog enkele dagen voor de boeg, is het moeilijk om een ​​gedetailleerde voorspelling te doen met betrekking tot deze situatie, dus het zal nodig zijn om gedurende het weekend op de hoogte te zijn van de positie van deze DANA. Als die uiteindelijk verder naar het westen trekt, zullen de gevolgen ervan ook boven land worden gevoeld. Ieder najaar heeft men hinder van de DANA of GOTA FRIA met vele overstromingen tot gevolg.

Levante strand afgelopen najaar na afloop van het noodweer

(Bron: Meteored)

Aktueel

to Top