Daders gestolen geldpers en vals geld opgepakt

drugsbende die valse biljetten van € 500 drukte met geldpers, gearresteerd
26 maart 2024

Tien mensen tussen de 22 en 63 jaar, zijn gearresteerd in El Prat en Tarragona wegens valsemunterij, drugshandel, illegaal wapenbezit en autodiefstal. Ook vonden ze een geldpers die was gestolen in La Nucia.

Tijdens het politieonderzoek werden verschillende marihuanaplantages en vuurwapens aangetroffen. De criminelen werden gezocht vanwege de diefstal van een illegale drukpers voor valse bankbiljetten in La Nucia. De mannen hadden een hoge levensstandaard en waren verbonden met internationale organisaties die zich bezighouden met drugshandel.

De criminele bende opereerde in El Prat en in Tarragona, Reus, Mont-roig del Camp, Móra la Nova en El Morell. Tijdens de huiszoeking en arrestatie van de betrokkenen vonden agenten een appartement waar ze een tunnel hadden uitgegraven die leidde naar faciliteiten die waren voorbereid om een ​​overdekte marihuanaplantage op industrieel niveau te runnen.

Valse bankbiljetten en internationale drugshandel

Het onderzoek naar deze criminele organisatie begon in juni 2023 in Salou. Een burgerveiligheidspatrouille in die stad arresteerde twee mannen die betrokken waren bij de verkoop en aankoop van drugs. Tijdens de huiszoeking hebben de agenten voor 6000 euro aan valse bankbiljetten in beslag genomen, afkomstig van een illegale drukpers voor valse bankbiljetten die in september 2022 in La Nucia werd gestolen.

Tijdens de huiszoekingen hebben agenten drie vuurwapens in beslag genomen, een grote hoeveelheid munitie, drie verdovingswapens, een insigne, een nep-politievest, handboeien, een drone en GPS-trackingapparatuur.

Bovendien hebben agenten in de stad Móra la Nova een marihuanaplantage in een industrieel pakhuis ontmanteld. Vanwege de afmetingen wordt geschat dat er ongeveer 3000 marihuanaplanten gekweekt konden worden. De agenten hebben ook 162 kilo marihuana, klaar voor verkoop aan Noord-Europa gevonden, met een geschatte waarde van 970.000 euro op de Europese illegale markt.

In augustus 2021 vonden Mossos d’Esquadra-agenten van het politiebureau Sant Vicenç dels Horts in de stad Cervelló een tas met 4.350.000 euro aan valse 500-biljetten. Op basis van deze ontdekking startte de Centrale Valuta-vervalsingseenheid een onderzoek om zowel de drukpers als degenen die verantwoordelijk waren voor de vervaardiging van de valse bankbiljetten te vinden.

Daarnaast zijn er huiszoekingen uitgevoerd bij zes woningen en twee bedrijfsloodsen. In een van deze pakhuizen werden alle machines gevonden die nodig waren om bankbiljetten te drukken, evenals inkt en platen met serienummers, naast andere aanwijzingen van belangstelling.

Als gevolg van beperkingen in verband met COVID-19 waren de mannen verstoken van de grondstoffen die nodig waren om valse bankbiljetten te vervaardigen. Ze werden gedwongen een grote hoeveelheid valse bankbiljetten te leveren aan de criminele groeperingen die de aanschaf hadden gefinancierd van de machines en elementen die nodig waren om valse bankbiljetten van €500 te produceren, inclusief de bankbiljetten die in Cervelló in beslag waren genomen.

De criminele organisatie

Onderzoekers hebben ontdekt dat de gedetineerden een hoge levensstandaard handhaafden, wat onverenigbaar was met het inkomen dat zij zogenaamd hadden opgegeven. Op een opzichtige manier toonden ze luxe voertuigen en ontmoetten ze op verschillende locaties in Salou en Reus andere organisaties uit Noord-Europese landen die betrokken waren bij de inbeslagnames van marihuana in verschillende landen.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws