Gezondheid

Covid-19 uitbraak in Benidorm

In Benidorm is donderdag de eerste Covid-19 uitbraak geconstateerd bij een Pakistaanse familie uit een Cricket groep in de Rincon de Loix. (Inmiddels zijn er 4 besmettingen geconstateerd).

PCR-tests zijn aan de gang. De rest van de mensen die op dit moment zijn getest hebben negatief getest. De Brief die is verzonden (foto) is vooral om mensen aan te sporen zich te laten testen als men ook klachten heeft.

Zaterdag zijn de eerste tests die positief uitkwamen (PCR duurt meerdere dagen). Gisteren werden er nog 6 testen gedaan en vandaag 5. Meer mensen worden verzocht zich te melden in relatie met de cricket groep. Het wordt bevestigd door de verschillende instanties zoals Politie en Epidemiologic del Departamento de Salud.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt voor iedereen die Cricket heeft gespeeld of symptomen heeft (hoest, koorts, algemeen ongemak…) in verband met Covid-19, om direct contact op te nemen met het gezondheidscentrum van Benidorm via telefoon 966816571

Het is nu afwachten of de gemeente maatregelen gaat aankondigen. Eerder was al een oproep geplaatst om via een campagne ook buitenlandse toeristen duidelijk te maken dat men mondkapjes moet dragen.

Ook op de luchthaven van Alicante is een Duitse passagier aangetroffen met waarschijnlijk Covid-19 verschijnselen en is na aankomst direct afgezonderd en naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Aktueel

to Top