Correos en BBVA lanceren thuisbezorgservice voor geld

Correos en BBVA lanceren de thuisbezorgservice voor geld
21 maart 2024

Via de app van Banco Bilbao (BBVA), kunnen Spanjaarden met een rekening aldaar nu geld thuisbezorgd krijgen.

Dat is waar de gloednieuwe samenwerking tussen BBVA en de Spaanse postdienst om draait. Het maximale meegebrachte bedrag bedraagt ​​499 euro per dag.

De Spaanse postdienst Correos heeft 30.000 koeriers, waarvan 6.000 koeriers het Spaanse grondgebied bestrijken. Het zijn deze koeriers die het geld aan de huishoudens zullen leveren.

Via bankapp
De ‘opname’ gebeurt via de bankapp van de klant, waar je kunt aangeven om het geld op het huisadres van de klant te laten bezorgen. Het geld wordt alleen afgeleverd op het huisadres van de klant, niet op een ander gekozen adres.

Vervolgens wordt de klant via sms geïnformeerd wanneer het geld door de postbode wordt afgeleverd. Mocht het zo zijn dat de klant op het bezorgtijdstip van het contante geld niet thuis is, dan kan de klant het contante geld ophalen bij een vestiging of winkel die een overeenkomst heeft met Correos in de buurt.

Hetzelfde serviceniveau?
BBVA’s districtsmanager in Spanje, Peio Belausteguigoitia, wijst erop dat deze uitbreiding van de dienstverlening volledig in lijn is met het doel van de Spaanse autoriteiten om het serviceniveau op het Spaanse platteland te verbeteren.

Correos heeft 2400 vestigingen die deze dienst nu samen met BBVA aanbieden aan hun klanten. Correos breidt deze service ook uit met 2391 nieuwe districtskantoren, tot grote vreugde van nog meer klanten.

De verwachting is dat de andere Spaanse banken dezelfde overeenkomst met Correos zullen volgen, om hetzelfde serviceniveau te bereiken. (Bron: correos)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio